A petició del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), la plataforma YouTube ha retirat finalment els vídeos de ReSet, un jove youtuber de Barcelona que es va gravar mentre regalava unes galetes plenes amb pasta de dents a un home que demanava caritat al carrer. Yvonne Griley, consellera del CAC, ha celebrat la notícia, alhora que ha advertit de les dificultats per detectar continguts “il·legals”a la xarxa.

La consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Yvonne Griley, ha celebrat en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’. de betevé 91.0 fm, que YouTube hagi retirat les còpies del vídeo en què el youtuber ReSet dona galetes amb pasta de dents a una persona sense sostre. És el segon cop que YouTube retira continguts a petició d’aquest organisme regulador. El mes d’octubre la plataforma va eliminar cinc vídeos que, tal com va denunciar el CAC, incitaven a la violència masclista. Tot i això, Griley ha ressaltat les dificultats del CAC per detectar continguts “il·legals” a internet.

Segons Griley, cal que YouTube utilitzi “molta més tecnologia” per controlar els seus continguts i també més “pedagogia” perquè els espectadors aprenguin a identificar i denunciar vídeos ofensius.

Escolteu-ho aquí.