La Xurreria Montse és a la plaça de Sants, però la seva història s'ha passejat per tota la ciutat durant més de 70 anys. Per la Carme ha arribat el moment de jubilar-se, tot i que ho fa a contracor. Sense cap candidat a qui traspassar el negoci, l'única sortida és tancar-lo definitivament. CARME VIDAL, propietària Xurreria Montse "Més que clients, deixo amics. Sí que me'ls trobaré pel carrer, perquè jo visc aquí, però són molts amics i són molts anys. Molt enyorament. Lo pitjor serà el dijous quan se l'emportin." El seu fill, el Quim, l'ha acompanyat durant tota la vida al capdavant de la xurreria. Ara, però, vol buscar noves oportunitats. QUIM RUIZ, fill de la propietària "Vius per treballar. Perquè ha arribat un moment que es viu per treballar. I vaig escollir alguna cosa per guanyar qualitat de vida. Almenys, treballar per viure." Com tot comiat les últimes hores són tristes, però la família s'ha volgut rodejar dels clients i els veïns que els han donat vida durant tants anys. "- Ya nos echarán de menos, ya. - Hombre, ya lo creo que sí." "Siempre que pasas por aquí, pues coges, para mis nietos y todo. Y claro, pues da pena ahora no tenerla." "Com sempre amb la nena, quan passava des de ben petita amb el cotxet a saludar el xurro cada dia, aleshores l'últim dia també venim a acomiadar-nos d'una institució com és la Xurreria Montse, d'aquí Sants." Amb les emocions a flor de pell, finalment ha arribat el moment de tancar llums... i abaixar la persiana.

La Carme va heretar el negoci dels sogres amb el seu marit i se n’acomiada amb tristesa. Ella es jubila i assegura que ho trobarà a faltar tot, de la xurreria. Pel seu fill, el Quim, que l’ha acompanyat en el negoci des que era petit, serà un canvi de vida buscant noves oportunitats. “Com que el meu fill se’n va a viure a l’Argentina i la meva filla no vol seguir, he de tancar”, diu la Carme. El Quim recorda tota una vida a la xurreria però “arriba un moment que has de fer canvis”, diu.

Segons la Carme, la xurreria és “una finestra oberta que ho veus tot”. A més, al llarg dels anys han anat variant la perspectiva, perquè han canviat d’ubicació fins a quatre vegades: carrer de Galileu, passeig de Sant Antoni i plaça de Sants, primer amb Jocs Florals i després a la banda del carrer de Joan Güell, on eren ara.

Aquest diumenge al vespre s’han acomiadat del veïnat i la clientela brindant amb una copa de cava.