XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Una persona que està il·legal i que ha entrat il·legalment [aquí] se l'ha d'expulsar. Mentre no se l'expulsa, és lògic que se li doni una situació temporal, perquè aquesta persona pugui treballar i guanyar-se la vida, perquè sinó acaba delinquint i és pitjor."

L’alcalde ha insistit que les persones que han entrat de manera il·legal al país se les ha d’expulsar. Però mentre no se les expulsa, Trias considera que cal donar-los una situació temporal perquè puguin treballar i guanyar-se la vida i evitar d’aquesta manera que acabin delinquint, ha dit.

D’aquesta manera, Trias s’ha referit als tres desallotjaments que s’han produït aquesta setmana al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Els primers van ser dilluns, quan la Guàrdia Urbana va desallotjar dues naus industrials situades al carrer de Zamora, on malvivien una cinquentena de persones. El desallotjament es va fer per una denúncia de la propietat. Dijous, els Mossos d’Esquadra van realitzar un desallotjament exprés d’una vintena d’immigrants subsaharians que havien ocupat dos dies abans una finca del carrer de Sancho de Ávila. Es van detenir dues persones, que ja han estat posades en llibertat amb càrrecs.