Xavier Casas ha declarat davant el jutge que, a instàncies de la fiscalia, l’ha imputat per suposades irregularitats en el sobrecost de les obres del nou Hospital de Sant Pau. Les obres van començar l’any 2000. Casas ha al·legat que només va estar en el patronat fins a 2003, quan encara faltaven tres anys perquè acabessin les obres.

Casas està imputat per delictes de malversació i prevaricació pel Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona, que investiga el desviament de 38,5 milions d’euros i l’adjudicació directa d’obres i serveis per valor de 105 milions d’euros en les obres del nou Hospital de Sant Pau, que es van executar en quatre fases entre el mes d’octubre de l’any 2000 i el maig de 2006.

El jutge també havia de prendre declaració com a imputat a l’exdirector de l’ICS i d’Innova, Josep Prat, que va formar part de la Fundació del Patronat en representació de la Generalitat, però el seu interrogatori s’ha posposat per a finals de mes, segons han informat fonts judicials.

El jutge ha continuat avui amb els interrogatoris, també com a imputats, al director gerent actual de la fundació privada del Sant Pau, Jordi Bachs Ferrer; a l’exdirector gerent Jordi Colomer Mascaró i als representants de l’Església en el patronat Joan Evangelista Jarque Jutglar, que va ser delegat de la diòcesi de Barcelona, i monsenyor Josep Anton Arenas Sampera, director espiritual del seminari major i menor de Barcelona.