classe professor mascaretes
Font: ACN

L’investigador i viròleg de l’IRTA-CReSA Xavier Abad s’ha mostrat partidari de mantenir la mascareta als interiors. Això sí, ha puntualitzat que “en plantejaria la relaxació en certs àmbits”. El viròleg ha assegurat a betevé que s’haurien de buscar espais on no sigui tan necessari l’ús d’aquest element de protecció i n’ha posat com a exemple els teatres o els cinemes. Segons explica, en aquests llocs les persones estan en repòs i sense parlar, per tant les possibilitats de contagiar-se de covid són inferiors que en un ambient on es crida o es canta.

Eliminació de les mascaretes a les escoles

En relació amb la possibilitat de prescindir de les mascaretes a les escoles, tal com han plantejat aquest dimecres els consellers d’Educació i Salut, Josep Gonzàlez-Cambray i Josep Maria Argimon, Abad considera que “no és un ambient gaire negatiu per provar-ho” i defensa que els infants, tot i no estar vacunats, no acostumen a patir formes greus de la malaltia.

En canvi, el viròleg descarta completament que ens puguem destapar la boca i el nas a curt termini per accedir a alguna botiga o anar en transport públic. Segons explica, aquests són espais amb una gran interacció de persones i les mascaretes són imprescindibles, especialment ara que comença una època de malalties respiratòries com la grip i els refredats.