El Centre de Música i Escena del Raval, Xamfrà, ha engegat una campanya per recaptar fons econòmics per poder continuar amb la tasca que fan. L’entitat, que va néixer al Raval el 2004, fa servir la música, la dansa i el teatre com a eina d’inclusió social.

L’entitat, en reconeixement a la tasca solidària que desenvolupa, va rebre el Premi Solidaritat 2019 que concedeix l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Xamfrà necessita fons

El centre ha engegat la campanya “#SOSXamfrà” per recaptar fons i poder continuar amb la feina que fan al Raval i a altres barris de la ciutat.

La directora de l’entitat, Ester Bonal, concreta que “és una campanya de demanda d’aportació puntual, cadascú amb el nivell que pugui. Una de les aportacions que més m’ha emocionat és una de cinc euros i el que sí que s’obre és la possibilitat de conèixer Xamfrà i si després hi ha persones que, a més a més, volen fer un pas més i fer-se amigues del projecte i ajudar, fantàstic”.

Arts escèniques per a la inclusió social

Xamfrà funciona al Raval des del 2004. Utilitza la música, la dansa i les arts escèniques com a eina per a la inclusió social. Cada setmana atenen unes 1.000 persones fent activitats al centre del Raval o a altres projectes de la ciutat.

A la seu de l’entitat, ubicada al carrer de les Tàpies, 9, del Raval, assisteixen setmanalment unes 350 persones a la setmana. “No és vinc un dia i faig una activitat, sinó que formes part d’una comunitat. I a més a més, treballem a l’Escola Mediterrània, treballem amb l’Escola Verdaguer, treballem amb l’Escola Pere Vila”, explica Bonal.

Menys recursos però més demanda

Fons de l’entitat asseguren que la pandèmia del coronavirus els ha deixat en una situació econòmica delicada. Paradoxalment, segons les mateixes fonts, tenen més demanda d’atenció per part dels nens, joves i adults amb qui treballen.