VOX ha fet aquest diumenge un acte a l’Hotel Barceló Sants sota el lema “La España por venir”, que ha reunit un miler de persones. El sector antifeixista s’ha mobilitzat, i un centenar de persones han escridassat els membres del partit polític d’ultradreta quan travessaven la plaça dels Països Catalans per assistir a la trobada amb banderes espanyoles i alguna de Catalunya enlaire.

egons l’organització de VOX, en els últims mesos el moviment ha tingut un “creixement exponencial” i han anunciat la intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals. El partit d’ultradreta assegura que en els propers mesos donarà a conèixer l’equip que anirà per Barcelona als comicis del 2019. La presidenta de la formació a la demarcació, Dolores Martín, ha assegurat que “a Barcelona s’està treballant bé” perquè “ja s’ha triplicat o quasi quadruplicat l’afiliació“. Ara per ara, aquest partit no té representació ni al Parlament català ni al Congrés, però el líder de VOX, Santiago Abascal, ha estat rebut amb crits de “president, president”.

El miler de persones que omplia la sala d’actes de l’Hotel Barceló Sants han aplaudit i aclamat, sense fissures, el discurs d’Abascal. Dur i implacable amb l’independentisme, i molt crític també amb el Partit Popular i Ciutadans, a qui han acusat de “tous a l’hora d’aplicar un 155 poc ambiciós” i d’haver permès que “amb la publicació dels nomenaments del nou govern català, s’hagi facilitat l’aixecament de la intervenció de la Generalitat”.

Concentració antifeixista

Tot plegat ha generat la reacció de sectors antifeixistes i independentistes. Unitat Contra el Feixisme ha organitzat una contramanifestació a la plaça dels Països Catalans, on és l’hotel, per protestar contra VOX i la seva ideologia. Diversos CDR i Arran s’han sumat a la concentració, on han cridat proclames contra el feixisme i l’extrema dreta, amb lemes com “Cap espai a l’extrema dreta, ni aquí ni enlloc”.

Protesta a Sant Jaume per exigir eleccions

A banda de l’acte del migdia, una cinquantena de persones de VOX s’han concentrat al vespre a la plaça de Sant Jaume per rebutjar Pedro Sánchez com a nou president i han exigit eleccions. També s’han dirigit al Palau de la Generalitat i han cridat que es despengi la pancarta que hi ha al balcó des de dissabte, en què es demana la llibertat dels empresonats i el retorn dels polítics que són a l’estranger.