La necessitat d’ampliar la vorera de l’avinguda Meridiana a l’altura del CAP Sant Andreu es fa palès a primera hora del matí entre setmana. A quarts de vuit alguns usuaris d’aquest centre sanitari ja fan cua a la vorera per fer-se una extracció analítica i, a mesura que va passant el dia, s’allarga uns metres més enllà de la porta d’accés al centre sanitari. A més, just davant de l’accés al CAP també hi ha una parada d’autobús. Tot plegat fa que la resta de veïns que volen passar hagin de sortejar els usuaris del CAP o de l’autobús que fan cua.

El personal sanitari del CAP Sant Andreu, atenent les demandes comunitàries, va presentar la proposta d’ampliació i renovació de la vorera davant el centre d’atenció primària als pressupostos participatius de Sant Andreu. La iniciativa va resultar la tercera més votada dels pressupostos participatius i, amb un pressupost de 175.000 euros, es farà efectiva a partir del febrer del 2023.

Els més de 180 projectes finalistes dels pressupostos participatius | MAPA
Els ciutadans podran votar els 184 projectes seleccionats entre el 10 i el 20 de juny

Amb l’execució del projecte, la vorera davant del CAP Sant Andreu passarà a tenir una amplada de més de quatre metres i també es redistribuiran els serveis que hi ha en aquest tram. La zona reservada per a les ambulàncies i l’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda es mantindran en aquest lateral, però una mica més allunyades. La dels taxis, en canvi, es traslladarà al carril de davant.

Redistribució dels serveis

L’equip sanitari considera que és una necessitat “endreçar” l’espai exterior al CAP Sant Andreu. Una zona molt transitada, segons diuen, pels veïns que es dirigeixen als centres educatius propers i al transport públic de Fabra i Puig. A més, just davant del centre sanitari hi ha una parada d’autobús on també es fan cues.

Amb l’ampliació de la vorera també s’elimina la plataforma d’autobús de formigó que hi ha actualment i s’hi farà una marquesina nova. També es preveu incorporar papereres i cadires noves. El termini d’execució d’aquests treballs serà de sis setmanes i, per tant, podrien estar enllestides a l’abril del 2023.

Lamenten que no es repari una vorera

Tant l’equip sanitari com els veïns que formen part de la coordinadora veïnal de salut van demanar al consistori que es canviés el paviment de l’avinguda Meridiana, entre els números 418 i 424, molt propers al CAP Sant Andreu. En aquest tram la vorera es troba desnivellada i inclinada i, segons els veïns, ha ocasionat diverses caigudes. El projecte previst, però, no ho preveu.