Tot això són tovalloletes higièniques que estaven incrustades al fons marí de la platja de la Mar Bella. Conegudes com "el monstre de les clavegueres", són el principal residu inorgànic que els apneistes n'han extret aquest matí. ÁLEX FLORES, voluntari "Està ple de merda tot això. Baixavem fins a nou metres i pico i recolliem tots els... semblaven tovalloletes de bebè totes les que hi havien per allà a sota" Practicants de surf de rem, nedadors i personal de suport a la sorra també hi han col·laborat. MARI RODRÍGUEZ, voluntaria "El que més hem trobat és tovalloletes de WC" NATALIA NAVARRO, voluntaria "Residus de les fosses sèptiques d'aquí al voltant. Molta porqueria, a més els sacs feien molta molta pudor" // "Bueno, per poc que sigui algo estem ajudant al medi ambient i a netejar el nostre mar" Són 60 els voluntaris que han participat en aquesta acció promoguda a través de les xarxes socials. S'han distribuït en equips i s'han repartit les tasques per retirar el màxim de residus possible. Tot, organitzat com una carrera de relleus. En total, han cobert 150 metres de subsòl marí. Es tracta d'una iniciativa fomentada per la plataforma Citycise, Natura i l'associació Youtuba. Tot plegat per preservar l'ecosistema del litoral barceloní, que acull una gran diversitat d'espècies, i conscienciar els ciutadans. FERNANDO FRAILE, coordinador de Youtuba Barcelona "Es necesario limpiar el fondo marino porque estamos en un momento de alerta roja" // "Si no paramos, realmente, de tirar residuos al mar en cuestiones de dos años los únicos habitantes serán las medusas" Recorden, també, que l'únic que es pot llançar pel vàter és el paper higiènic, i que la resta de materials, com les tovalloletes per a bebès, les compreses o les ampolles de plàstic, tarden més de 100 anys a descomposar-se al mar. En total, han recollit 360 quilos de residus en menys de dues hores.

És la tercera vegada que es fa aquesta acció des de començaments d’any. L’última va ser a finals de juny, quan una trentena de voluntaris es va endinsar a la Mar Bella per extreure’n els residus inorgànics. En total, hi van recollir 50 quilos de brossa.

Darrere de la iniciativa hi ha Yotuba, una associació de triatletes que s’ha proposat fer aquestes immersions per netejar el fons marí cada dos mesos. Tot i que els organitzadors asseguren que la platja de la Mar Bella és una de les més netes de la ciutat, hi ha espais concrets on s’acumula molta brutícia, a causa de la morfologia de la zona. L’existència d’espigons afavoreix que els residus quedin emmagatzemats a la platja i, per això, troben necessari fer-hi immersions cada dos mesos per mantenir en bon estat el fons marí. En aquesta ocasió, Yotuba compta amb el suport de Citycise, una xarxa social en la qual la població proposa accions per millorar la seva ciutat.