La llet que s’ha recollit durant els dos primers anys de funcionament, uns 1.500 litres en total, ha estat l’alimentació de 281 nadons nascut abans de les 32 setmanes de gestació que no podien ser alletats per la mare. La llet materna també s’utilitza en nadons prematurs amb risc de patologia digestiva o intestinal, o amb dèficit immunitari, i en nounats que han hagut de ser operats de l’aparell digestiu, ja que és més fàcil de pair, facilita la recuperació intestinal i consumir-ne disminueix les infeccions generalitzades greus i combat les necrosis intestinals. En aquests dos anys de vida del Banc de Llet, la majoria de les donants  han estat de la província de Barcelona, i han donat un total de 409 lactants, que han donat una mica més de 1.000 litres per alimentar 203 nounats.

Segons el Banc de Llet Materna, altres beneficis de la llet materna és que conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com la diarrea i la pneumònia, i també s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual. Actualment hi ha mig centenar de mares donants de llet actives que amb les donacions contribueixen a salvar vides d’infants acabats de néixer. Des del Banc de Llet, però, fan una crida a la solidaritat i expliquen que caldrien moltes més donacions de llet per atendre els nadons prematurs atesos als serveis de neonatologia dels hospitals catalans.

Totes les mares que alleten els seus fills o que tenen prou llet, amb bona salut i hàbits saludables, poden donar llet. Per convertir-se en donants han de posar-se en contacte amb el Banc de Llet o bé dirigir-se a qualsevol centre fix del Banc de Sang i Teixits. Les candidates han de contestar un qüestionari i sotmetre’s a una anàlisi de sang per descartar certes malalties, i si són aptes se’ls explica com extreure’s la llet i com conservar-la fins al lliurament. El mateix Banc de Llet Materna dóna a les mares un estri per treure llet i els envasos especials per conservar-la, i també la recull al domicili de la donant. La dona pot donar la quantitat de llet que vulgui i durant el temps que vulgui, ja que no hi ha cap obligació de donar-ne un volum determinat.