Al carrer de Girona les obres de la superilla de l’Eixample avancen a bon ritme. Fa uns dies ja s’havia pogut veure com llueix la combinació de les antigues llambordes de granit recuperades juntament amb els panots nous. Aquest dimarts la imatge que sorprèn als vianants són les antigues vies de tramvia que unia la ciutat amb Horta i que van aparèixer sota l’asfalt en començar les obres que ara es poden veure al costat de les llambordes que, a poc a poc, van omplint la calçada del carrer.

Mantenir l’accessibilitat

En concret, es mantindran 45 metres de les vies del tramvia exposats en el tram comprès entre la Gran Via i el carrer de la Diputació. A més, les llambordes, abans de col·locar-les de nou, les han portades a una fàbrica per allisar-les i aplanar-les i s’hi ha fet un tractament perquè no rellisquin. A més, es col·locaran molt enganxades les unes amb les altres. Tot plegat per garantir l’accessibilitat del carrer.

Aquestes llambordes, a banda del carrer de Girona, també quedaran a la vista a la plaça que es crearà al carrer d’Enric Granados amb el del Consell de Cent.

Els eixos verds de l’Eixample

Les obres van començar ara fa cinc mesos i està previst que acabin a l’abril. L’objectiu és crear a l’Eixample quatre eixos verds amb el trànsit pacificat i quatre places als carrers del Consell de Cent, Rocafort, del Comte Borrell i de Girona.