Un jove britànic, que a Instagram s’anomena Nuisance, ha difós en aquesta xarxa social aquest dijous fotografies i vídeos en què mostra com s’ha enfilat a la Catedral de Barcelona. Segons relata a les “stories” publicades, ha fet la nit a l’interior del temple i s’hi ha passejat lliurement. De les imatges difoses, també en destaca una en què s’ha enfilat a un dels pinacles, tot escalant i recolzant-se als elements decoratius de pedra.

instagramer nuisance penjat a l'hotel arts

Aquest no és l’únic edifici que ha escalat aquest jove, ja que també ha fet pública una altra fotografia, també a Instagram, enfilat dalt de tot de l’Hotel Arts. Una pràctica que, segons es desprèn del seu perfil a Instagram, és habitual cada vegada que visita ciutats arreu. Així, també se’l pot veure enfilat a edificis elevats, i sempre amb una dosi de risc, de ciutats com París, Londres, Manchester, Alacant o Benidorm.

Els edificis icònics de la ciutat han estat objecte, en ocasions anteriors, d’episodis similars a aquest. Ara fa dos anys, un altre grup de joves va publicar a YouTube imatges de com es van enfilar a la Sagrada Família. En aquella ocasió, els vigilants de seguretat del temple sí que van intervenir, sense resultat, però la trapelleria va obligar el temple a revisar els seus protocols de seguretat.