Les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 s’han retrobat aquest dimarts a la Rambla per participar en l’homenatge anual a les persones que van patir les conseqüències de l’atac. Allà, moltes han coincidit en denunciar l’abandonament al que consideren que els han sotmès les administracions durant aquests quatre anys.

“Et trobes molt impotent perquè han passat quatre anys i et quedes completament sol, no tens ajuda per enlloc, ni t’ofereixen psicòlegs. No es tracta de diners, es tracta d’un suport, una atenció”, comenta Yolanda Ortiz, que aquell 17 d’agost es trobava a la Rambla amb la seva mare i els seus dos fills. El més gran, l’Ivan, tenia 10 anys i encara ara necessita suport psicològic: “Quan escolto sirenes és quan més ho recordo i m’entra més pànic. També m’entra pànic en el silenci perquè és el silenci de la Rambla que vaig viure jo el 17 d’agost”, explica.

No es tracta de diners, es tracta d’un suport”
Yolanda Ortiz, víctima del 17-A

“Hem estat doblement víctimes, una per estar en el seu moment aquí i l’altra per la qüestió administrativa”, diu Miguel López, també víctima de l’atemptat. I afegeix: “De vegades, quan anaves a segons quins llocs semblava que tu eres el culpable“.

Valoren la feina de la UAVAT

Però igual que en les crítiques, les víctimes també coincideixen en els elogis a la Unitat d’Atenció a les Víctimes d’Atemptats Terroristes, la UAVAT, una entitat que aquest dimarts també els ha acompanyat durant l’homenatge. La UAVAT denunciava aquesta mateixa setmana que només el 22 % de les víctimes reconegudes en l’atemptat de la Rambla ha rebut alguna indemnització.