Després de tres anys fent la verema, l'experiència els diu que cal començar a primera hora i aprofitar la nuvolada d'aquest matí. La cooperativa l'Olivera, que treballa amb 12 joves discapacitats, preveu recollir 12 mil quilos de raïm, però abans s'ha de fer una bona tria entre els grans sans i els podrits. ÀNGEL PRADES, treballador "Tallem aquest perquè n'hi ha algun de podrit, a veure si està bé, si el podem salvar... Jo crec que sí, algun hi haurà, mira aquí!" Les primeres caixes es guarden en aquesta càmera frigorífica, que mantindrà el raïm fresc durant dos dies. A finals de setmana, arribarà al celler a cinc graus i començarà a fermentar-se en aquests dipòsits d'acer inoxidable. Abans de consumir, el vi reposarà 12 mesos en aquestes barriques, un procés que aquest any ha començat amb un mes de retard a causa de les pluges. ROCÍO SÀNCHEZ, enginyera agrònoma "Aquest any preveiem una producció semblant a la dels dos anys anteriors. L'únic que ha estat una mica més complicat. Ha plogut molt i cada cop que hi ha una pluja has d'estar molt a sobre de si hi ha alguna malaltia que pugui afectar la vinya, algun fong..." En aquestes caixes hi ha ampolles de vi de la verema de l'any 2011. En total en van sortir més de 10.000 ampolles com aquestes. La seva peculiaritat és que no estan a la venda i que només les pot oferir en actes oficials l'Ajuntament de Barcelona. La recollida del raïm durarà un mes, de manera que a mitjan octubre aquests ceps ja estaran a punt perquè es puguin podar i tornin a créixer per a l'any que ve.

Fa tres anys que a Can Calopa fan la verema i durant aquest temps han donat feina a més d’una desena de joves amb discapacitat. Aquest any, però, han començat amb un mes de retard. Les pluges d’aquest últims mesos han complicat l’estat dels ceps. Tot i així, l’enginyera agrònoma de Can Calopa, Rocío Sánchez, diu que esperen igualar la producció a la dels dos anys anteriors, al voltant d’unes 10.000 ampolles de vi.

Can Calopa és de les úniques vinyes públiques del país. És una explotació propietat de l’Ajuntament de Barcelona i, per tant, els vins que produeix només el pot servir el consistori en actes oficials.

Aquest dijous s’hi ha iniciat el primer pas de la verema amb la recollida del raïm. Durant tot el mes de setembre, es preveu recollir-lo tot i començar a fermentar-lo en dipòsits d’acer inoxidable. A partir d’aquí, el vi reposarà durant 12 mesos en barriques perquè a finals de 2014 ja es pugui consumir.