El crim va enfrontar dos clans gitanos. Els tres agressors eren membres dels anomenats Pelúos. El mort, en canvi, pertanyia als Baltasares. Arran d’aquest succés, unes 500 persones van fugir dels barris de la Mina i de Sant Roc per por de les represàlies del grup rival.

El veredicte del jurat s’ha basat sobretot en les imatges de les càmeres de videovigilància i ha recollit pràcticament totes les tesis de la fiscalia i l’acusació particular, que demanava 22 i 24 anys de presó per a l’acusat d’assassinat i lesions, i cinc anys de presó per als altres dos, tot i que a un d’ells finalment se li va rebaixar la petició a una multa perquè l’agressió només va causar danys molt lleus.

El jurat considera provat que cap a les 3.20 h del 24 de gener del 2016 els tres processats eren al bar musical Nirvana del Port Olímpic. La víctima anava molt beguda i va insultar i increpar un dels acusats, que s’hi va discutir i li va donar un cop de puny. Els altres dos acusats van colpejar el cap de la víctima amb els dos gots de vidre que tenien a la mà. Enmig de la baralla, un d’ells va agafat un ganivet amb una fulla de 18 centímetres de llarg per cinc d’ample que duia amagat i l’hi va clavar al costat esquerre del tòrax, amb la qual cosa li va seccionar l’artèria toràcica i li va causar la mort per dessagnament.

Durant el judici a l’Audiència de Barcelona, els acusats de la mort van negar la seva participació en el crim. La persona declarada culpable va assegurar que li havia donat un cop de puny a la cara a la víctima després que els insultés, però que després va marxar del local. Va afirmar que per aquest motiu, quan va saber que l‘home havia mortva decidir fugir.

Les defenses han demanat les penes mínimes possibles i han anunciat recursos.