El vent s’ha deixat sentir amb energia al llarg d’aquest dissabte. Cal destacar ratxes de fins a 63 km/h a la zona universitària, 62 a l’Observatori Fabra o 58 km/h al barri de Sants. Els models meteorològics anuncien que, després de la treva de la tarda i el vespre, el vent es deixarà sentir amb ganes al llarg de la nit i la matinada de diumenge, amb ratxes que es podrien situar entre els 60 i els 80 km/h en alguns punts. Al llarg del matí de diumenge, però, el vent anirà perdent pistonada de forma més aparent.

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Procicat en previsió de fortes ventades arreu del país, d’acord amb les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que esmenten, amb relació a la regió metropolitana, que fins diumenge al matí no es descarta que el fort vent pugui afectar les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, tot i que amb menor intensitat que al nord del país. En aquestes zones és on es preveu que el fenomen pugui arribar a provocar més incidents.

D’acord als darrers mapes de previsió, l’episodi en principi no serà equiparable al que va viure Barcelona el 9 de desembre, però caldrà tenir present que algunes ratxes podrien ser importants i arribar a provocar incidències puntuals. Es recomana actuar amb responsabilitat, i revisar balcons i terrasses per tal de comprovar que no hi hagi objectes que puguin caure al carrer.