‘David i Goliat‘, l’escultura obra d’Antoni Llena ubicada al Parc de les Cascades, a la Barceloneta, encara no s’ha acabat de col·locar. Han passat 18 mesos des que el temporal Gloria la fes caure, fa un mes la van instal·lar de nou i encara no han acabat els treballs per problemes amb el vent. De moment s’hi han instal·lat unes crosses provisionals per intentar estabilitzar al màxim l’estructura.

Els darrers treballs consisteixen en assegurar les potes de cara a noves ventades.

El vent li fa la guitza, de nou

El passat 25 de juny l’obra s’aixecava de terra i des de llavors s’estan fent uns treballs d’ancoratge que requereixen una feina molt precisa per assegurar-ne l’estructura. Aquestes tasques s’havien d’haver enllestit al cap de deu dies però el vent ha impedit en moltes ocasions que els operaris puguin avançar ja que treballen en altura. Fonts municipals han indicat que els treballs està previst que s’acabin a finals de mes.

Els treballs d’ancoratge van començar el 25 de juny quan ‘David i Goliat’ recuperava l’aspecte original.

L’estructura s’ha reforçat per evitar que torni a caure

L’escultura és d’acer i està formada per una careta de grans dimensions sostinguda per tres fines potes retorçades. Precisament van ser les potes les que no van aguantar les fortes ventades de febrer del 2020 i es van partir per la meitat durant el temporal.

Perquè no torni a caure, l’estructura s’ha reforçat omplint les potes de ciment a la part inferior. L’autor de l’obra ja va dir durant la col·locació que “esperava que no tornés a caure”. L’escultura està ubicada entremig de l’hotel Ars i la torre Maphre, un lloc on bufa especialment el vent.