Amb l’esperit del camp a la ciutat. Així és com treballa la Mònica, una emprenedora que ha posat en marxa un obrador de pa de poble al Guinardó anomenat Bonsfocs. Va aprendre l’ofici de manera autodidacta quan, explica, vivia a la muntanya.

A Barcelona, va començar fent tallers, però a causa de la pandèmia s’ha centrat en l’elaboració de pa. Utilitza farines ecològiques, treballa amb una fermentació de la massa mare lenta i només enforna un cop per setmana. I és que, assegura, el seu pa dura fins a set dies. Elabora els pans de manera artesana, amb farines ecològiques moltes a la pedra. És un procés que dura tres dies, amb fermentació lenta de la massa mare. Per això només enforna un cop per setmana.

El nostre pa dura una setmana i pensem que no has de comprar pa cada dia si dura una setmana”
Mònica de la Asunción, fundadora de Bonsfocs

La covid-19 ha multiplicat la demanda de pa

El projecte inicialment se centrava a impartir tallers d’elaboració de pa, amb alumnes vinguts d’arreu de l’estat. Amb la pandèmia, però, va haver de canviar de plans i ara s’ha bolcat en la venda de pans tot i que a poc a poc va recuperant els tallers presencials.

Ara és fer pa i els tallers és de més a més, quan es pugui no? I gràcies a la pandèmia molta gent s’ha bolcat amb els negocis locals”
Mònica de la Asunción, fundadora de Bonsfocs

Ara de dijous a dilluns rep les comandes via web i xarxes socials. El seu catàleg de pans va des dels rústics de blat, espelta o sègol fins a d’altres més sofisticats.