JOAN ITXASO, president AV de la Sagrada Família "No és que sigui plat del nostre gust anar fent recursos, perquè utilitzar la via judicial i no la via política o de diàleg reflecteix el fracàs que aquí alguna cosa falla."

L’Associació de Veïns de la Sagrada Família manté que l’espai del cinema Niza és “una peça fonamental per donar solució a una problemàtica general que té el barri de manca d’equipaments”. El president de l’associació de veïns, Joan Itxaso, explica que la Sagrada Família “és un dels barris més poblats de Barcelona i un dels que té menys espais socials”.

Itxaso assegura que l’Ajuntament “s’ha tancat en banda” i no treballa per trobar una solució per al barri a l’espai de l’antic cinema Niza. Per això l’acusen d’escoltar “els interessos dels lobbies econòmics i no el teixit veïnal”.  Diuen que, fins ara, el govern municipal no ha actuat per tal que el cinema es converteixi “en un centre cívic, un ateneu o una guarderia”, equipaments que des de fa molt temps, diuen, fan falta al barri.

Els veïns i entitats reclamen que el consistori compri la finca que ocupa el cinema Niza i n’expropiï la propietat “per destinar-la a equipaments socials i no a fer un hipermercat”. De moment, la resposta de l’Ajuntament ha estat proposar una reunió amb veïns i entitats el 15 de desembre per crear una taula de diàleg per analitzar el futur d’aquest espai.