La línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sarrià a Reina Elisenda funciona des del 1976. No ha estat però fins fa uns anys que una setantena de veïns han començat a notar vibracions i soroll a les seves cases. Segons expliquen, aquests moviments han provocat esquerdes a les parets, així com també a les façanes. Els veïns asseguren que les esquerdes són provocades pel pas del tren, però FGC ho nega.

Esquerdes i molèsties

Els veïns afectats viuen just sobre el túnel dels FGC entre les parades de Sarrià i Reina Elisenda, al nucli antic de Sarrià. Alerten que les esquerdes proliferen, i fins i tot algunes que s’han fet als lavabos provoquen goteres. Hi ha cases en què els marcs de fusta de les portes es desenganxen, així com també les mateixes portes. “Amb tantes esquerdes tenim por que ens caigui un tros de paret a sobre o, fins i tot, la casa”, explica Rosa Maria Caballero, una de les veïnes afectades.

Hi ha veïns que expliquen que noten vibracions durant tot el dia i que, fins i tot, es desperten amb el primer tren. A d’altres els molesta la vibració estirats al llit o el sofà cada vegada que passa un tren, cada cinc minuts aproximadament. Alguns narren que se’ls mouen els objectes dels armaris o els piquen les copes amb la vibració.

FGC nega ser-ne el responsable

Els veïns han recollit una setantena de signatures i han fet diverses reclamacions a FGC, que recentment s’ha reunit amb els afectats. FGC assegura que la vibració pel pas dels trens no supera els límits de qualitat acústica i que el nivell de vibracions és molt inferior al que podria ocasionar esquerdes.

Tot i això, per minimitzar les afectacions als veïns, aquest mes de maig han començat la renovació de la via entre Sarrià i Reina Elisenda, que acabarà d’aquí a 10 mesos, perquè, diuen, l’estat del carril en aquest tram era pròxim al final de la seva vida útil.