Que el veí s’aixequi del sofà i digui la seva sobre el futur del Mercat de Sant Antoni. Aquest és el missatge d’alguns dels veïns del barri que volen que, tot i el procés participatiu posat en marxa, hi hagi més implicació al voltant del futur del mercat. Tot i aquesta situació, l’Associació de Veïns del barri posa l’accent en la importància que el nou Mercat de Sant Antoni sigui el motor de la dinamització social del barri i que es converteixi en punt de trobada per als veïns. En aquest sentit veuen amb bons ulls que una de les seves reclamacions principals, la pacificació dels carrers de Borrell i la de Tamarit i la futura creació d’una supercruïlla en la intersecció dels dos carrers, hagi quedat recollida en el procés participatiu i es converteixi en una realitat en breu. Aquesta pacificació, que s’ha de traduir en carrers de plataforma única, ajudarà els veïns a transitar sense impediments per les voreres i accedir al mercat de manera més directe.

Uns veïns que ja saben que disposaran d’un espai d’uns 700 metres quadrats , al primer soterrani del mercat on es troben les restes arqueològiques del baluard de Sant Antoni, i on podran programar activitats de tot tipus. Ara mateix queden per solucionar alguns serrells del projecte del futur mercat. Un dels més destacats és saber quin encaix tindrà el mercat dominical dels llibres, un dels més carismàtics del Mercat de Sant Antoni. Els veïns no volen que després d’haver tret la marquesina que envoltava el mercat i aconseguir una visió diàfana del conjunt patrimonial, el mercat del llibre instal·li marquesines per assegurar la seva activitat. Sembla ser, segons ha pogut saber BTV ,que s’optarà per unes marquesines efímeres que es podran posar i treure en els moments d’activitat del mercat dominical.

Un dels punts forts d’aquest nou Mercat de Sant Antoni és precisament aquesta sensació d’obertura al barri. Per reforçar-ho s’han creat dues places dins dels espais que queden entre els braços de l’estructura metàl·lica tan característica del mercat. Per aconseguir que les botigues que es troben al voltant puguin ser vistes des del Mercat de Sant Antoni i que el mercat sigui visible des dels comerços, es vol que les parades dels encants estiguin distribuïdes de manera que deixin espai per a la circulació dels veïns i no entorpeixin la visió del conjunt.