En el darrer mes, una vintena d’establiments i habitatges del barri de Sant Andreu han estat víctimes d’algun robatori, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Veient la situació, els veïns han decidit organitzar-se i impulsar un grup de Facebook on s’alerta dels delictes i s’informa de possibles mesures de seguretat. A més, a través d’aquesta plataforma volen preparar accions per combatre els lladres al barri. De moment, han convocat una manifestació aquest dilluns al vespre a la plaça d’Orfila.

Com en la majoria de barris de la capital catalana, en ple agost, en molts carrers de Sant Andreu és fàcil comprovar que hi ha molta gent de vacances. Alguns establiments tenen les persianes abaixades, han tancat des de fa dies i molts pisos estan buits, no s’hi veu moviment. Aquesta és una situació que aprofiten els lladres per buscar diners i objectes de valor. Tot i això, els Mossos d’Esquadra asseguren que no s’ha detectat un repunt de delicte a la zona.

Veient els robatoris que hi ha hagut, els veïns reclamen més presència policial al barri. A la vegada, demanen poder seure en una taula de negociació per fer front al conflicte entre tots els agents implicats, com són la policia o l’Eix Comercial. Precisament des de l’Eix afirmen que estan molt tranquils davant aquesta situació. Expliquen que ells tenen connexió directa amb la policia i que no acostumen a ser víctimes de robatoris. “Arriben molt de pressa… Ser de l’Eix és una assegurança”.

Mentre no es troba una solució al conflicte, el grup de Facebook veïnal continua actiu. De moment, han convocat una manifestació aquest dissabte a dos quarts de nou del vespre a la plaça d’Orfila. A més, estan preparant un manifest que faran públic al setembre.