Els veïns dels carrers Sant Antoni Abat, de la Cendra i dels Salvador tornen a denunciar talls de llum diaris un mes després que comencessin. Després de diverses protestes van aconseguir que l’Ajuntament reparés un clavegueró que estava en mal estat i que semblava l’origen dels talls. Tot i això, veïns i comerciants de la zona insisteixen que el problema són els cables de la llum, que hauria de canviar la companyia elèctrica Endesa.

Alguns veïns expliquen que els talls poden arribar a les sis hores diàries i que “amb el fred la situació és insostenible, especialment per a les famílies amb nens o gent gran”. També se’n queixen els comerciants. Hi ha botigues de comestibles que han perdut gènere (perquè les neveres han deixat de funcionar) i clients en no poder cobrar amb targeta de crèdit.

Acusen Endesa de no actuar

Els talls de llum van començar fa un mes. Els veïns tenen clar que l’arrel del problema és el cablejat elèctric i no el clavegueram, com es va dir en un inici. Acusen Endesa de mentir i de no fer res per solucionar-ho.

Segons Adrià Pifarré, veí del carrer dels Salvador, han intentat contactar amb Endesa molts cops i han posat moltes reclamacions, però la companyia elèctrica no els respon. Els veïns expliquen que hi ha hagut fins i tot incendis en el lloc on s’origina el problema, el número 5 d’aquest carrer. Ara estan en converses amb diversos consellers del districte i esperen poder posar fi al problema.

Fuita d’aigua, connexions irregulars i obres

Des d‘Endesa asseguren que, fins ara, els talls els han ocasionat tres factors. D’una banda, una fuita d’aigües fecals que va afectar el cablejat subterrani i que ja està reparat des de dissabte passat.

D’altra banda, la companyia també ha detectat connexions irregulars, o de frau elèctric, a la zona. Segons Endesa, aquestes connexions han provocat sobrecàrregues al sistema i, a hores d’ara, n’estan investigant l’origen.

Com a tercer factor, fa poc també han iniciat unes obres de millora a les xarxes elèctriques del barri, que esperen que ajudi a solucionar aquests problemes.

Abandonament i recollida de signatures

Els veïns, però, consideren que el Raval pateix un greu abandonament i que per a això ningú no soluciona aquesta situació. Ja han iniciat una recollida de signatures, que volen entregar a l’Ajuntament o a la síndica de greuges.