Alguns veïns del Poble-sec, a tocar de la muntanya de Montjuïc, es queixen que cada vegada hi ha més persones sense llar establertes allà. Es concentren sobretot, en dos emplaçaments, a la zona de la muntanya a tocar del Teatre Lliure i als Jardins de les Hortes de Sant Bertran. Alguns veïns diuen que els causen problemes de convivència. XAVI TRILLA, vicepresident de l'AV Plaça de Las Navas "El malestar general, perquè clar, la gent diu 'ostres, ara ve l'hivern, fa fred'... i clar, a vegades tampoc es comporten. Orinen al carrer, al davant de col·legis, i la gent doncs clar... És una sensació de tristor, jo diria tristor. Més ve tristor". També els comerciants alerten que la situació és insostenible. CONXITA GÁZQUEZ, comerciant "Ja només els falta posar una tenda de campanya. I la veritat és que crea inseguretat perquè són gent que desgraciadament beuen alcohol i les accions que fan no són gaire correctes. Estem els veïns lluitant per tenir un barri més digne, i cada cop estem pitjor." Segons Arrels Fundació, les molèsties que poden tenir els veïns són legítimes, però recorden que els que viuen al carrer són els que tenen el problema. FERRAN BUSQUETS, director d'Arrels Fundació "És molt més greu la situació que estan patint aquestes persones, perquè estan patint molt. Per tant, la solució és posar-nos a solucionar aquest problema, intentar mirar cas per cas i fer un plantejament a llarg termini." L'Ajuntament té detectat un grup variable de persones que viuen a la zona de Montjuïc. A través dels Serveis d'Inserció Social, contacta amb els sense llar de la ciutat, ofereix els serveis als que s'hi poden acollir i els van a visitar regularment. Precisament, dimarts vinent l'Ajuntament presentarà el seu pla de mandat per abordar el fenomen dels sense sostre.

Alguns veïns del Poble-sec afirmen que els sense llar es concentren sobretot en dos punts, a la zona de la muntanya, propera al Teatre Lliure, i als Jardins de les Hortes de Sant Bertran. Per alguns veïns la situació és complicada, ja que la convivència cada vegada es fa més difícil. Segons el vicepresident de l’Associació de Veïns de Las Navas, Xavi Trilla, hi ha un malestar general amb el nombre creixent de persones sense sostre al barri, ja que, assegura, orinen al carrer o es col·loquen davant d’escoles.

De fet, no només els veïns alerten de la problemàtica, sinó també els comerciants, que creuen que la situació ja és “insostenible”. Afirmen que la seva presència els genera inseguretat i que, com que molts consumeixen alcohol, el seu comportament no és “del tot correcte”.

Davant aquestes dades, el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, recorda que la situació és molt greu i que són els sense sostre els qui estan “patint molt”. Creu que cal fer un plantejament a llarg termini per solucionar el problema. De moment, l’Ajuntament ja té detectat un grup variable de persones que viuen al carrer a la zona de Montjuïc i el proper dimarts presentarà el pla de mandat per abordar el fenomen dels sense sostre.