Veïns del Parc de Joan Miró denuncien degradació i incivisme als entorns de la Biblioteca Joan Miró. Des de fa un parell d’anys que un grup reduït de persones sense llar hi dormen, però lamenten que la situació ha empitjorat i ja són més d’una vintenta, amb les conseqüències que té per a l’entorn.

Per això, demanen una doble solució a l’Ajuntament: que no permeti que el parc sigui un espai per dormir-hi i que es doni una alternativa residencial digna a aquestes persones. De fet, el Parc de Joan Miró és un dels pocs pulmons verds de l’Eixample i, en concret, de l’Esquerra de l’Eixample, amb un ús creixent per part dels veïns en els darrers anys.

Tendes i matalassos als acessos de la biblioteca

Durant aquests dies, en què la Biblioteca Joan Miró està tancada per festes de Nadal, han augmentat els matalassos, bosses i mobiliari als accessos principals de l’equipament. Els veïns es queixen que hi ha instal·lades de manera permament tendes de càmping i tendals. Recorden que des que es va buidar d’aigua el llac que rodejava la biblioteca per problemes de filtracions, es va facilitar l’accés als espais exteriors que abans quedaven aïllats.

sensellar biblioteca parc joan miró

“Ho hem denunciat per diferents vies. L’Ajuntament ve i els fa fora, però en qüestió d’hores s’hi tornen a instal·lar. El que s’ha de fer es trobar-los una alternativa on viure, perquè això no són condicions dignes”, apunta la Mercè, una de les veïnes afectades, que recorda que és un espai on hi van molts infants i hi ha situacions que no són adequades per a ells. Altres veïns lamenten pudors als entorns de la biblioteca, especialment quan fa calor.

També des de l‘AFA de l’escola Joan Miró, que es troba al costat del parc, han denunciat la situació. La primavera passada van recollir un miler de signatures que van presentar al Districte de l’Eixample, després que no prosperés una proposta de millora del parc als presssupostos participatius de l’Ajuntament.

La feina dels equips d’intervenció social municipals

El consistori ha informat a l’AFA que ha iniciat la intervenció del servei de Gestió de Conflictes municipal “per fer una diagonsi integral del parc”. De fet, des de l’Ajuntament han explicat a betevé que els equips d’intervenció social a l’espai públic “coneixen i estan treballant amb aquestes persones [que dormen als entorns de la biblioteca], totes elles en situacions de complexitat social. Apunten que ho fan de manera coordinada amb el servei de neteja, els responsables de la biblioteca, la Guàrdia Urbana i altres serveis municipals.