Veïns i comerciants del carrer de Mandri i de l’entorn denuncien que tenen esquerdes a casa des de fa 10 anys, arran de les primeres obres per fer la futura estació de l’L9, a Mandri amb el passeig de la Bonanova. Tot i exposar el seu cas davant de la Generalitat (que és qui impulsa els treballs), asseguren que ningú no els ha compensat mai perquè els argumenten que “l’empresa que feia les obres va entrar en fallida“.

Els afectats ho han exposat ara, que un equip de tècnics de la Generalitat està inspeccionant pis per pis, local per local, 4.500 immobles de l’entorn on es reprendrà la perforació del túnel de l’L9, a la primavera. Els tècnics documenten les esquerdes que hi ha per poder-les controlar mentre es facin els treballs; d’una banda, per vigilar que no hi hagi moviments estranys del subsol i, de l’altra, perquè els veïns no demanin a l’empresa perquè els repari les esquerdes existents.

Esquerdes amb la perforació del pou

L’edifici número 62 del carrer de Mandri, al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, és un dels edificis afectats per les esquerdes. El Mateu viu i treballa aquí i assegura que les primeres voladures per cavar el pou de la futura estació de l’L9 van causar diversos desperfectes que encara ara perduren.

Els tècnics fotografien i registren en un full esquerdes com la que la Maria al menjador. També viu just davant del pou de Mandri i creua els dits perquè els treballs li generin com menys maldecaps, millor. Els veïns afectats pels treballs, sobretot del districte de Sarrià-Sant Gervasi, estaran pendents, sobretot, a partir de la primavera, quan la tuneladora reprendrà la perforació del túnel del futur metro, entre Manuel Girona i Lesseps.