La plaça de Rovira i Trias s'ha convertit en un dels escenaris més concorreguts durant les nits de la Festa Major de Gràcia. Grups com Manel, el Petit de Cal Eril o Pascal Comelade han actuat en aquest escenari. Ara, una nova junta es replanteja la programació. ALBERT VALLS, vicepresident de l'Associació de Veïns i Comerciants de la plaça de Rovira i Trias "Hi ha grups que tenen un 'caché' i ens ofereixen un descompte, tenen ganes de venir". Cinc anys de festa major han convertit a la plaça de Rovira i Trias en un aparador musical. La qualitat de la programació i l'afluència de públic han fet que molts grups de música vulguin actuar a la plaça. El bar gracienc Heliogàbal ha jugat un paper fonamental en tot aquest esclat musical, ja que ha organitzat el Festigàbal, que ha portat primers noms de l'escena musical actual a tocar a la Rovira. JORDI MARTIN, expresident de l'Associació de Veïns i Comerciants de la plaça de Rovira i Trias "Nosaltres assumim totalment els riscos econòmics del Festigàbal, un festival gratuït amb un cartell de primera línia. La valoració és extraordinària perquè no ens podíem imaginar que durant aquests cinc anys poguessim tenir a la plaça de Rovira gent com Pau Riba, Pascal Comelade". En alguns casos, els caps de cartell han superat les expectatives, com en el cas dels Manel, que van excedir l'aforament de la plaça fa dos anys. La massificació d'algunes nits i l'excés de soroll en algunes hores del dia han fet que la nova junta de la plaça de Rovira es plantegi alguns canvis. ALBERT VALLS, vicepresident Associació de Veïns i Comerciants de la plaça de Rovira i Trias "A les tardes, de vegades hi ha una mica massa soroll, algun veí s'ha queixat, que es queixen a tot arreu, sempre hi ha alguna queixa, però sobretot volem adaptar-ho. Si a la tarda podem limitar sobretot les proves de so que se'n fan moltes, doncs, fem-ne menys". Tot i això, valoren molt positivament el model de festa que s'ha seguit fins ara. Això si, s'hauran d'estrényer el cinturó, ja que els diners que costa la festa es paguen pràcticament tots amb la recaptació de les barres de bar. Una nit de pluja significa pèrdues importants i el Festigàbal cada any és més car. De moment, estan a l'espera de poder parlar amb l'Heliogàbal i posar sobre la taula les possibilitats de col·laboració per a la propera festa major.

La plaça de Rovira i Trias s’ha convertit en un dels escenaris més concorreguts durant la Festa Major de Gràcia. Grups com Manel, el Petit de Cal Eril o Pascal Comelade hi han actuat. El bar gracienc Heliogàbal ha jugat un paper fonamental en aquest esclat musical organitzant el Festigàbal.

L’èxit del festival, però, també  ha suposat alguns problemes. El fet de ser gratuït i portar artistes de primera línia fa que el finançament necessari sigui, cada cop, més elevat. A més, la qualitat dels grups atrau més públic i això significa també més soroll. Per aquests motius, l’associació de veïns i comerciants s’estan replantejant el programa del festival. De moment, estan a l’espera de poder parlar amb l’Heliogàbal i posar sobre la taula les possibilitats de col·laboració per a la propera festa major.