En un barri on els furts i les estrebades són dels delictes més habituals, el doble apunyalament d'ahir ha fet saltar algunes alarmes. El cas ha anat avui en boca de tothom. Alguns veïns creuen que es tracta d'un fet aïllat, d'altres, i sobretot comerciants, reclamen més seguretat. JENNIFER CALLAHAN, propietària d'All you knit is love "Com que és una zona de molt de trànsit de turistes sempre demanem una mica més de vigilància. Jo ho veig com una possible solució, més presència, que es vegin i que parlin més amb la gent del barri, que no només patrullin. Que xerrin amb la gent, que xerrin amb els veïns, amb els botiguers..." De fet, alguns botiguers fins i tot han fet arribar la petició, per escrit, a l'Ajuntament. NEUS, propietària d'Àfrica negra "El contingut d'aquesta carta una mica és, ja que ha passat tot això, fer un cop d'alerta i que ens tinguin en compte. Senzillament que ens tinguin en compte, que aquest barri és un barri, a més, molt bonic, que podria estar molt bé, i ens tenen completament deixats de la mà de déu." Mentrestant els Mossos d'Esquadra continuen buscant l'autor dels fets, que va aconseguir fugir després d'atacar els dos homes per motius encara desconeguts. Tot i que les primeres hipòtesis apuntaven a un robatori, la policia no descarta altres possibilitats. De l'avenç de la investigació, però, se'n sap poc perquè el cas es troba sota secret de sumari. Pel que fa a l'home que va quedar ferit de gravetat, les darreres informacions que se'n coneixen són d'aquest migdia. Es trobava ingressat a l'àrea d'urgències de l'Hospital Clínic amb pronòstic reservat.

El cas ha anat aquest dimecres en boca de tothom i les postures entre els qui viuen a la zona estan dividides. Mentre uns creuen que no cal alarmar-se, d’altres consideren que cal prendre mesures. Volen, per exemple, que s’augmenti la presència policial als carrers. Es queixen que els furts i les estrebades són massa habituals a la zona, i és per això que alguns comerciants han fet arribar la petició, per escrit, a l’Ajuntament. Segons Jennifer Callahan, de la botiga All you knit is love, creu que més agents seria la solució. “No n’hi ha prou patrullant. S’han de deixar veure, han de parlar més amb els veïns, amb els botiguers”, assegura. “Que ens tinguin en compte. Senzillament, que ens tinguin en compte, perquè ens tenen deixats de la mà de Déu“, afegeix la Neus, propietària de l’Àfrica Negra.

Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra continuen buscant l’autor de les ganivetades, que va aconseguir fugir després de matar un home i ferir-ne un altre. Tot i que les primeres hipòtesis apuntaven a un robatori, la policia no descarta altres possibilitats. De l’avenç de la investigació se’n sap poc perquè el cas es troba sota secret de sumari. Al lloc dels fets, s’ha fet aquest dimecres un homenatge floral i d’espelmes a la víctima.