La Míriam Martínez és veïna de Gràcia i treballa a la plaça d’en Joanic. Després de la pluja d’aquest dijous ha decidit fer un vídeo i penjar-lo a les xarxes socials per denunciar la situació. “El sistema de clavegueram és inútil quan hi ha aquests aiguats i baixen torrents, baixen riuades, jo he vist gent gran amb poca estabilitat anar-se’n a terra de l’aigua com vessa”, diu Martínez. Ha decidit pronunciar-se a través de les xarxes socials perquè les queixes que ha presentat al districte de Gràcia no han donat fruits i afirma que se sent impotent.

Com ella, altres veïns i comerciants lamenten la situació. Molts han construït esglaons a les portes dels edificis per evitar que hi entri l’aigua. Tot i això, quan les pluges són torrencials no són suficients per contenir l’aiguat. “Si plou salvatgement hi entra segur, però a vegades posem palets fora al carrer per reconduir l’aigua perquè no hi entri”, explica el Pablo Mur, gerent de la bodega Verema i Collita, un altre dels establiments afectats pel deficient sistema de drenatge del parc.

Alerta per mal drenatge

El Pla d’emergència municipal per insuficiència drenant ha estat en fase d’alerta durant aquest dijous després de les precipitacions. Ha estat després que els serveis d’emergència rebessin diverses trucades per acumulació d’aigua en diversos punts de la ciutat. Els Bombers de Barcelona han realitzat 11 serveis per solucionar problemes causats per la pluja. Passades les 20 h Protecció Civil ha desactivat el pla municipal.