Diverses zones dels districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris han quedat sense electricitat entre les 11 del matí i les 14.41 de la tarda, segons han informat a betevé veïns de la zona i ha confirmat Endesa.

Alguns dels carrers afectats de, per exemple, el barri de Montbau, han estat la plaça de Zurbarán i els carrers de l’Harmonia i Clarà Ayats. En aquest sentit, betevé ha parlat amb clients d’aquest punt de la ciutat que han trucat a la companyia Endesa i han demanat generadors, especialment per un bloc de la plaça de Zurbarán, on hi ha 13 ascensors que no han funcionat durant unes dues hores. Veïns dels blocs expliquen que cada planta hi ha 36 escales i que hi ha persones grans que no poden pujar o baixar.

Fins a 11.000 clients afectats

Endesa ha confirmat a betevé que ha estat una avaria a Horta-Guinardó i Nou Barris. A les 10.55 h s’ha desconnectat una línia elèctrica de mitjana tensió que alimenta aquesta zona de la ciuta. Se’n desconeix la causa. Hi ha hagut una punta d’11.000 clients afectats. A les 13.27 h la xifra s’ha rebaixat a 1.600 clients. La companyia ha donat per resolta l’avaria a les 14.41 h.

Endesa detecta el doble de casos de frau elèctric vinculats a plantacions de marihuana a Catalunya

Afectacions també a Badalona i Santa Coloma de Gramenet ja resoltes

La mateixa avaria ha provocat també afectacions a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, que ja han quedat resoltes, segons Protecció Civil.