Diverses entitats veïnals han presentat aquest dissabte la plataforma ‘Salvem l’illa de les bugaderes d’Horta’. Al llarg del matí s’han aplegat a la plaça d’Eivissa per recollir firmes del veïnat per demanar que es preservi el conjunt històric del segle XIX amb l’estructura original.

L’Ajuntament té previst enderrocar una part del mobiliari urbà de l’illa de les bugaderes, ubicada entre els carrers del Llobregós i Granollers. La reforma preveu fer-hi un jardí que, segons els integrants de la plataforma, no seria un espai amb un valor diferenciat del barri.

“Creiem que aquest entorn val molt la pena mantenir-lo perquè és un lloc únic a Barcelona. Una illa absolutament intacta”, declara Mariano Serrano, integrant del Grup d’Urbanisme i Patrimoni d’El Pou. Tot i que els immobles que estan catalogats sí que es mantindran intactes, incloses les residències que hi ha al carrer d’Aiguafreda, preferirien que tot “es deixi com està, que no s’enderroquin les cases que hi ha i que se’ls doni un ús social”.