La setmana ha començat tranquil·la al barri de Gràcia. El grup de suport al Banc Expropiat s'ha instal·lat davant del local i ha tret al carrer les activitats que s'hi feien abans del desallotjament. Entre el veïnat s'agraeix el retorn a la calma. "Ho agraïm els veïns del barri perquè realment ha estat una setmana molt mogudeta i amb molt aldarull i la normalitat s'ha vist truncada per tots els que vivim aquí." Tot i això molts són conscients que el conflicte no està tancat. El debat sobre la possibilitat que l'Ajuntament compri el local i el cedeixi al col·lectiu és al carrer. "Són diners públics. Està molt bé que vulguin fer activitats però el local no és seu. És com si jo volgués obrir un negoci i digues va poseu-me el local." "Crec que era un preu abusiu com tantes altres coses." Per això molts ja pensen en alternatives. "Que els donin un altre local per fer les activitats." "Ens estan molestant. Han fet una ocupació del carrer. Les entitats públiques que els cedeixein un local i que facin les activitats que estaven fent aquí que no era dolenta." "Si es pot demostrar que és un local que té un ús social i cultural s'hauria de buscar una font de finançament." "No dejarlos tirados, darles alternativas. Una seria darles otro local." De moment, però, la posició del Banc Expropiat es manté ferma. En diversos comunicats han reiterat la intenció de tornar a ocupar el local i, de fet, ja han convocat a través de les xarxes una nova protesta per a aquest dijous, en què asseguren que buscaran el propietari de l'immoble.

Per això, el debat sobre quina ha de ser la solució és al carrer. Alguns no veurien bé que l’Ajuntament comprés el local i el cedís al col·lectiu del Banc Expropiat. “El preu que demana el propietari és desorbitat”, explica un veí, assabentat de la quantitat que n’ha demanat, segons l’Ajuntament, superior al mig milió d’euros.

Altres veïns creuen que la millor solució seria que el consistori els cedís un local alternatiu. “Així podrien continuar amb les activitats que feien al banc”, a parer d’una altra veïna.

De moment, però, la posició del Banc Expropiat es manté ferma. En diversos comunicats han reiterat la intenció de tornar a ocupar el local i, de fet, ja han convocat a través de les xarxes una nova protesta per a aquest dijous, en què asseguren que buscaran el propietari de l’immoble.