Veïns i famílies d’alumnes de tres escoles que són a tocar de naus en desús amb fibrociment denuncien irregularitats en la retirada d’amiant de les teulades d’aquests edificis. Aquestes naus es troben al carrer de Los Castillejos, a tocar de les Glòries, i, d’acord amb les imatges enregistrades per uns veïns de la zona, alguns operaris no duen els equips de seguretat requerits per fer aquestes tasques, donen cops de mall a les làmines de fibrociment i les baixen amb cordes sense cap protecció contra possibles despreniments.

“L’empresa que fa l’enderroc incompleix clarament el Pla de treball aprovat per la Generalitat de Catalunya”, afirmen des de la plataforma Glòries Lliure d’Amiant. Asseguren que durant les tasques s’han trencat plaques de fibrociment amb amiant a cop de martell, fet que, temen, ha pogut alliberar fibres a l’ambient. “A més, els treballadors no tenen cap percepció de risc en la manipulació de l’amiant”, afegeix l’entitat.

L’Ajuntament comparteix la indignació veïnal

L’Ajuntament de Barcelona està al cas d’aquesta situació i n’està fent seguiment. El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha compartit la indignació i preocupació de les associacions de les famílies d’alumnes i els veïns. Explica que des del districte de l’Eixample i l’Àrea de Qualitat Ambiental s’està fent un seguiment del procés de retirada de les plaques d’amiant de Glòries.

De fet, tal com confirmen fonts del consistori a betevé, l’Ajuntament ha sol·licitat en menys de 24 hores al Departament de Treball de la Generalitat que faci una inspecció en detall de les obres per retirar les plaques amb amiant. Preocupat per l’evolució d’aquests treballs i arran de les denúncies, el consistori deixa clar que “cal ser molt escrupolosos” en el seguiment del procés per la presència de les tres escoles i el mal estat d’algunes de les cobertes a retirar.