Després d’un any i mig d’obres, ja s’han acabat els treballs del nou col·lector de l’avinguda Diagonal, que van començar el novembre del 2020, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Girona. Ara, els veïns celebren la fi de les obres, però viuen amb resignació l’inici de la reurbanització de la Diagonal, amb el tramvia com a obra principal. “Aquestes obres són inacabables!”, explica una veïna a betevé.

“Ens ho menjarem amb patates”

“Ja hi estem acostumats, no vindrà ja de dos anys més, tampoc no hi ha res a fer. Ens ho menjarem amb patates“, comparteix un veí que viu justament davant de les obres del col·lector i on ara es farà el tramvia. Altres veïns, en canvi, es mostren aparentment més enfadats, com la Dolors: “Ja estem farts d’obres i no ens han preguntat si volem un tramvia”.

Les obres han afectat la mobilitat de la zona, ja que ha quedat tallada la circulació dels vehicles per la Diagonal, entre Roger de Llúria i Aragó. Durant els treballs, els autobusos han hagut de canviar el recorregut i s’han anul·lat parades, una sèrie de canvis que han perjudicat el dia a dia d’alguns veïns.

Restablerta la circulació al passeig de Sant Joan

Ara, ja s’ha restablert la circulació de cotxes i autobusos al passeig de Sant Joan, en direcció al Tibidabo. La resta d’afectacions al trànsit es mantindran de cara a l’inici imminent de la construcció del tramvia.