Molts veïns de la Barceloneta asseguren que aquest dissabte han optat per no sortir al carrer. Tot i que és el primer dia que es pot fer activitat física a l’aire lliure i que la gent gran pot sortir en determinades franges horàries, els veïns s’han trobat el passeig Marítim ple de barcelonins. Davant d’això, des de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta reclamen que el barri es tanqui per motius de seguretat, i per evitar el que consideren un “molt probable repunt de la pandèmia”. En un fil a Twitter han penjat imatges en què es veu el passeig ple de gent corrent, passejant, en bicicleta, i també contemplant el mar, cosa que dificulta que puguin mantenir la distància social recomanada per evitar el contagi del coronavirus. Un “exèrcit de falsos runners”, afirmen, que egoistament posen en risc la zona.

La Lourdes López, una de les integrants de la plataforma, assegura que la gran majoria del que omplien el passeig no eren veïns del barri. Ella ha optat per quedar-se a casa, i critica que amb la platja tancada, amb el port com a barrera i el Parc de la Ciutadella també tancat, l’espai que tenen és molt limitat.

“Fa 49 dies que estem confinats en pisos de 30 m2”

Des de l’entitat Barceloneta Diu Prou afegeixen: “Només tenim el passeig Marítim i tothom baixa cap aquí”, i recorden que fa 49 dies que molts veïns estan confinats en pisos de 30 metres quadrats. I apunten que moltes persones, sobretot gent gran, aquest dissabte no s’han atrevit a trepitjar el carrer. Ho ha explicat en una entrevista a betevé, Esther Jorquera, membre de l’entitat.

 

 

Segons l’Oscar, que també forma part de l’entitat, el problema és que “el 50 % del barri és aigua” i carrers estrets on no es pot passejar amb seguretat. “Això d’avui ha estat un desgavell”, es lamenta, i considera “molt preocupant” veure el passeig amb “més gent que quan hi ha turistes”.