Només han passat cinc mesos des de la inauguració de la plaça de Las Navas i els veïns ja han vist que no és l'espai idíl·lic que molts esperaven. El soroll de les excavadores ha deixat pas a uns altres tipus de molèsties que tampoc no deixen descansar el veïnat. Dormir a la plaça de Las Navas no és una feina fàcil, especialment els caps de setmana. MIQUEL PELLICER, AV Plaça de Las Navas "S'acumula la gent perquè ve a una discoteca que tenim aquí al costat. No poden entrar tots i es queden per aquí. Fan 'botellón', baralles i coses que no volem a la plaça. Volem dormir." Però els veïns no són els únics que pateixen les conseqüències del "botellón" a altes hores de la matinada. Els comerciants, també. VERI YESTE, comerciant "Venimos a las seis de la mañana y están los niños de la discoteca bebiendo, tirando botellas, vasos, haciendo el amor en los bancos. Los de la limpieza vienen tardísimo, a veces a las 12 del mediodía, y está toda la mañana la plaza sucísima." Els propietaris del Búnker no estan d'acord amb les acusacions i diuen que el seu local està completament insonoritzat. OSCAR RECASENS, encarregat de la discoteca Búnker "Nosaltres els entenem i intentem no generar gaire soroll. Intentem que tota la gent que ve per aquí amb bosses, normalment amb ampolles, i vol entrar al local no deixem que facin 'botellón' aquí. Qui fa 'botellón' aquí, és probablement gent del barri." El veïnat no vol sortir al balcó i que nit rere nit es repeteixin imatges com aquesta. Per això han creat l'Associació de Veïns de la Plaça de Las Navas. Però no són els únics que han pres mesures. JORDI MARTI, regidor de Sants-Montjuïc "Continuarem vetllant no solament perquè aquest establiment públic compleixi la normativa, que la compleix, sinó sobretot els clients d'aquesta discoteca. Al final la discoteca quan tanca, tanca i és el client qui molesta el veïnat amb actituds incíviques." Tot i les actuacions del districte, de moment els veïns continuen sense conciliar el son bona part de la setmana.

Només han passat cinc mesos des de la inauguració de la plaça de Las Navas i els veïns ja han vist que no és l’espai idíl·lic que molts esperaven. El soroll de les excavadores ha deixat pas a uns altres tipus de molèsties que tampoc no deixen descansar el veïnat, especialment els caps de setmana: el “botellón”. Però els veïns no són els únics que en reben les conseqüències. Els comerciants que obren a primera hora del matí es troben un espectacle dantesc: joves beguts cridant, llançant ampolles o realitzant pràctiques sexuals. Alguns veïns n’han gravat imatges, a les quals ha accedit el BTV Notícies.

Els propietaris de la discoteca Búnker, que, segons els veïns, és l’origen de tots els mals, no estan d’acord amb les acusacions i diuen que el seu local està completament insonoritzat. “Qui fa ‘botellón’ aquí, és probablement gent del barri”, afirmen.

Per evitar que nit rere nit s’hi repeteixin aquests actes d’incivisme, s’ha creat l’Associació de Veïns de la Plaça de Las Navas. L’Ajuntament, per la seva banda, assegura que vetllarà perquè “la discoteca compleixi la normativa, que la compleix, i sobretot també els clients de l’establiment”.