Han estat pocs els veïns mobilitzats, amb prou feines una vintena, però suficients per impedir el pas de camions. Els concentrats des de les 8 h han esgrimit les seves raons davant els responsables de l’empresa constructora i també als mossos -dues patrulles- i agents de la Guàrdia Urbana -una- que s’hi han desplaçat.

Amb l’obertura del carrer de les Diligències (vegeu foto), el districte pretén reordenar millor tot el sector de Can Clos, una barriada de la Marina de Port situada a la falda de Montjuïc. Els veïns asseguren, però, que no se’ls va informar que la reforma aniria acompanyada de la construcció de tres blocs de pisos, que s’aixecaran fruit d’un acord amb el propietari dels terrenys, qui a canvi n’ha cedit una part per fer possible l’obertura de la via. Segons els representants veïnals, tan sols un dels tres edificis es destinarà només en part a habitatge protegit. Una altra queixa és l’estat del bloc número 7 del mateix carrer de les Diligències, que té esquerdes i podria veure’s afectat pels treballs que s’hi pensen fer a la zona.

Els veïns neguen, a més, que es guanyin places d’aparcament. Afirmen que el barri n’ha perdut en total 48 i que, per tant, les 14 que asseguren que es crearan de noves no resoldran el dèficit resultant.

Segons l’Ajuntament, l’obra és” necessària” i “acceptada per la majoria de veïns”. El projecte incorpora, a més, propostes consensuades amb les entitats del barri. Per tot plegat, el districte nega que el carrer de les Diligències es converteixi en una autopista, ja que es mantindrà com un carrer interior de Can Clos. S’eliminaran les barreres arquitectòniques actuals, i es millorarà i modernitzarà amb nou mobiliari, il·luminació i arbrat.