És el gest que escenifica el posicionament que ara mateix tenen les 553 entitats i establiments comercials de Gràcia que aquest matí han fet constar, en el registre de la seu del districte, un escrit en el qual denuncien que estan vivint atemorits i que se senten desatesos per part de l'Administració. També demanen que es trobi, de forma urgent, una solució política al conflicte que es viu al Banc Expropiat. Els comerciants de l'Abaceria són ara mateix els més perjudicats per la situació i per aquest motiu volen tenir garanties que no es tornaran a repetir els episodis d'aldarulls dels darrers dies. JERONI MAGRANS, portaveu de l'Associació de venedors de Gràcia "Que un representant polític es mulli, i prengui les decisions que hagi de prendre, perquè nosaltres considerem que és un cas polític única i exclusivament. Però només demanem que un responsable però de veritat doni la cara i digui 'hasta aquí hemos llegao." El govern ha volgut recalcar que Gràcia ja ha recuperat part de la calma, després de l'anunci ahir, per part del Banc Expropiat, que no es tornaran a organitzar manifestacions, precisament per evitar que els comerciants i els veïns visquin amb la por al cos. Colau també ha vogut mostrar tot el seu suport als comerciants de Gràcia. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Als comerciants dir que igual que el teixit veïnal mostrem tot el suport per aquests dies complicats que han passat. Que el districte segueix totalment pendent i que el regidor de districte estarà a la seva disposició per reunir-s'hi. Des de la direcció de Comerç ens consta que ha començat el contacte amb el teixit comercial per valorar l'impacte d'aquests dies." Aquesta tarda s'han reunit bona part d'aquests comerciants a la seu del districte i s'ha arribat a un primer acord. S'engegaran un seguit d'accions per mirar de promocionar i potenciar tots els comerços de Gràcia afectats. Per exemple l'Ajuntament oferirà a aquells que ho demanin la possibilitat d'organitzar activitats dinamitzadores que puguin animar les vendes, com fires i mostres al carrer.

Aquest dijous s’han reunit cinc representants dels comerciants amb el regidor de Gràcia, Eloi Badia, per mirar d’activar, part dels 25.000 euros del pla per ajudar a dinamitzar i promocionar els comerços de la zona. En la reunió, programada ja fa dies, s’ha acordat que per al mes de juny es redactarà un pla de xoc amb actuacions immediates per reactivar els negocis més afectats, com ara fires, festivals de musica, mostres al carrer o alguna paella popular. De cara al Nadal també es vol tenir enllestit un pla per articular millor el teixit comercial del barri.

La reunió ha coincidit amb la presentació d’una carta signada per 553 entitats i establiments comercials del districte, en la qual s’insisteix a apuntar que el teixit comercial vol viure en pau i poder fer vida al barri. També s’ha denunciat que no han rebut cap mena de suport institucional clar i que per trobar la solució definitiva es necessita la implicació dels polítics.

L’alcaldessa de Barcelona ja ha apuntat que Gràcia ha recuperat la calma després de l’anunci per part del Banc Expropiat que no es tornaran a organitzar manifestacions, precisament per evitar que tant comerciants com veïns tinguin por en el seu dia a dia. Colau ha insistit que s’ofereix a dialogar amb el Banc perquè les activitats d’aquest espai desallotjat es puguin fer en un altre lloc.