Quan falten pocs dies perquè comenci el curs escolar, veïns i comerciants han posat el crit al cel en veure els treballs que s’han fet per pacificar l’entorn del Col·legi Sant Josep Teresianes, al Camp d’en Grassot. Consideren que han perdut molt d’espai i ho troben innecessari.

“Surts de casa i tens una sensació d’ofec. Ens han deixat sense espai”, es queixa una veïna de la zona. Alguns comerços també lamenten que perdran clientela perquè els clients no s’hi podran aturar amb el cotxe.

Carril de circulació del c. Nàpols, ara zona d’estada per al Col·legi Sant Josep Teresianes

El xamfrà de davant de l’escola, a la travessera de Gràcia, i un carril de circulació del carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, s’han reconvertit en zona per a vianants. Aquests canvis han provocat que es resti un carril per a cotxes, aparcaments i ha fet desplaçar els contenidors més lluny.

Surts de casa i tens una sensació d’ofec. És que no tenim espai, ens han deixat sense espai”
Loles Gosálvez, veïna
Nosaltres rebem constantment material i es parava gent amb el cotxe un moment, facilitava les vendes. Ara ho ha complicat”
Emma Fa, comercianta

Els alumnes s’acumulaven a les entrades i sortides

Els treballs s’emmarquen dins del programa Protegim les escoles, de l’Ajuntament, per garantir les entrades i sortides més segures del centre, ja que fins ara s’hi acumulava un gran volum d’alumnes, segons explica l’equip directiu. De fet, asseguren que tant els estudiants com les famílies hi guanyaran molt, ja que a prop no hi ha zones verdes o parcs.

A banda de millorar la seguretat, el centre considera que en clau educativa també serà un salt qualitatiu per als alumnes. Segons Daniel Zurera, membre de l’equip directiu, “no és el mateix sortir de l’escola a l’asfalt, que tenir un espai més amable i humanitzat” on estar amb els companys.