Els veïns i les veïnes del carrer dels Salvador, al barri del Raval, denuncien que, durant el mes de confinament pel coronavirus, s’han incrementat els problemes d’inseguretat, robatoris i tràfic de drogues. En un comunicat, asseguren que el seu carrer “s’ha convertit en un punt de reunió i tripijocs“, absolutament “al marge de la situació actual”. Segons els veïns, “amb la ciutadania confinada i sense aglomeracions, les màfies s’han apoderat dels carrers“, que s’han convertit, diuen, “en un supermercat de la droga“.

Així mateix, assenyalen que s’està produint un “incompliment de les mesures de l’estat d’alarma”, de la mateixa manera que van denunciar fa uns dies uns altres veïns del Raval, i que els delinqüents “actuen robant al personal de neteja de l’Ajuntament, als repartidors a domicili o als veïns que sortim a fer compres essencials o anem a treballar”. I afirmen que “la pressió en altres punts de venda de droga del Raval ha desplaçat la situació al nostre carrer i s’ha incrementat el flux de compradors i de baralles“, la qual cosa alerten que “ha contribuït a augmentar la inseguretat i el risc de contagi en aquesta zona”.

A més, asseguren que han detectat l’existència de diversos narcopisos. Segons diuen, n’hi ha un al número 5 bis del carrer dels Salvador, un altre al 7 bis i un tercer al número 38 del carrer de Sant Antoni Abat, amb el qual limita el primer. També tenen “la sospita” que hi ha “altres narcopisos que es mantenen latents en espera d’iniciar de nou l’activitat il·legal”. I es queixen que ho han traslladat a la policia, a l’Ajuntament i al Síndic de Greuges, sense que els hagin donat cap resposta.

Per tot plegat, els veïns i veïnes han decidit mobilitzar-se. Davant “la impossibilitat de manifestar-se”, s’han organitzat “telemàticament” per iniciar algunes “accions de protesta”. De moment, han iniciat la campanya “Súper Salva”, amb què volen denunciar “irònicament” l’existència d’aquest “supermercat de la droga”. Per fer-ho, desplegaran tres pancartes al carrer per posar de manifest “la situació precària i insostenible“.

Els veïns del carrer dels Salvador no descarten “mesures més contundents”, encara que això els impliqui exposar-se a “riscos sanitaris o legals”. Per evitar arribar a aquest extrem, reclamen “a les autoritats competents” un seguit de mesures que consideren “urgents”. Demanen patrulles policials fixes al carrer, videovigilància, més il·luminació als carrers, mà de ferro contra els narcopisos i sancions als seus propietaris, entre d’altres.