Veïns de la Barceloneta demanen tancar la platja de cara a la propera revetlla de Sant Joan. Ho reclamen després de passar una nit que qualifiquen de “terrorífica” per l’afluència massiva de persones que han creuat el barri anant o tornant de la festa que es vivia a la platja. Segons el consistori, més de 60.000 persones han viscut la celebració des del litoral barceloní i el dispositiu de neteja ha hagut de retirar fins a 25 tones de residus.

Asseguren que les tanques són ineficaces

Núria Escurriol, veïna del carrer de la Drassana, a tocar de la plaça de Mar, denuncia que no ha pogut dormir en tota la nit i que hi havia tanta gent que “ni les motos de la guàrdia urbana podien passar”. Apunta que tancar la platja podria ser una solució perquè “un barri com la Barceloneta no pot assumir tanta gent“. Explica que la revetlla ha estat “una festa de l’alcohol” i que ha estat una mostra constant d’incivisme, amb persones que orinaven al carrer i als portals en comptes de fer-ho als urinaris. Asseguren que les tanques que es van instal·lar per mirar de controlar els fluxos de persones no han estat efectives perquè molta gent hi saltava per sobre.

“Ha estat pitjor que altres anys”

En la mateixa línia, Sílvia Mateu, una altra veïna de la Barceloneta, afegeix que “ha estat pitjor que cap any i que a les vuit del matí tothom estava pixant als portals de les nostres cases”. Denuncia que hi ha hagut també baralles i que la gent duia altaveus que feien ressonar la música pels petits carrers de la Barceloneta. Quan els ha cridat l’atenció dient que volia descansar, s’hi enfrontaven. La Sílvia explica que les seves filles ja marxen del barri quan hi ha revetlla, perquè no s’hi pot dormir.