Mojito ocell desaparegut

Una veïna del passeig de Maragall busca desesperadament la seva cacatua, que va desaparèixer al juny. Es tracta d’un exemplar de ninfa mascle i es diu Mojito. La Narine Mkrtchyan fa només un any que convivia amb l’ocell, però l’enyora molt perquè era un membre més de la família. Per això, des de fa sis mesos omple el Guinardó de cartells anunciant la desaparició per recuperar-lo. Fins i tot ofereix una recompensa de 100 euros.

On és el Baloo? La misteriosa desaparició d’un gos chihuahua en una finca de Sants
Les càmeres de seguretat d’un edifici van captar l’últim moment en què va ser vist l’animal

Segons el testimoni de la propietària, el Mojito és un ocell espantadís i no li agradava estar tancat a una gàbia. Per això, sempre el tenia lliure dins el domicili. L’ocell es va escapar per la finestra i no va tornar. “Ja ens ho havia fet alguna vegada, però sempre tornava”, lamenta Narine.

Sis mesos després, aquesta veïna no perd l’esperança i continua empaperant el barri per trobar algun indici que permeti que la cacatua torni a casa. Fins ara, ha rebut alguna trucada de veïns que havien vist algun exemplar, però malauradament no es tractava del Mojito.

Foto: Marina Piquer

“Carinyós, xerraire i presumit”

La Narine també explica que el Mojito és un animal molt carinyós. “Li encanta que li grati el cap”, explica amb nostàlgia, i afegeix que “dormia amb mi al llit” i l’acompanyava fins i tot al lavabo.

Una altra de les particularitats de la bestiola és que deia algunes paraules, i segons la propietària havia après a dir “Mojito guapo” perquè ella li repetia sovint. “També li encantava mirar-se al mirall”, recorda.

Una història que es repeteix

No és el primer cop que el Mojito desapareix durant molt temps. De fet, la Narine no el va comprar en una botiga sinó que l’animal li va portar un client del forn on ella treballa. Aquest home va trobar l’ocell i com que no van aconseguir localitzar els propietaris, ella es va quedar amb la cacatua. Fins al juny, quan va marxar sense deixar cap rastre.