En Josep Arnella és restaurador de projectors i pel·lícules antigues i també és videoaficionat. Quan es va assabentar que començaven les obres del mercat de Vallvidrera per transformar-lo en un equipament cultural, es va proposar deixar-ho enregistrat. Aquesta no és la primera gravació prolongada en el temps que fa Arnella al barri: durant més de 20 anys ha gravat el Concurs de Paelles de la Festa Major.

Obres a la coberta del Mercat de Vallvidrera

Aquest veí de la plaça de Vallvidrera ha baixat a gravar les obres del mercat setmana sí i setmana també durant dos anys. D’aquesta manera s’ha convertit en un més d’aquestes obres. Tant, que fins i tot té un casc amb el seu nom. “Tot el que ha entrat aquí ho he gravat: com posaven el terra cel·lular, com han posat les bigues, com han fet els sostres de pladur, etc. I sobretot el que m’emporto és la convivència amb els treballadors perquè ens hem avingut molt.”

Arnella té la intenció de projectar les imatges enregistrades al mateix mercat una vegada es posi en funcionament, per compartir-les amb els veïns i que tothom pugui veure’n el procés de transformació.

De mercat a equipament cultural

El Mercat Cultural de Vallvidrera es posarà en funcionament aquest novembre

El mercat de Vallvidrera es va construir el 1953 i va tancar el 2009. Els treballs per transformar-lo en un equipament cultural van començar a finals de 2019 i ara, dos anys després, les obres del mercat ja han acabat i les del CAP, just al pis de sota, estan a punt d’acabar-se.

Aquest novembre, després d’una llarga reivindicació veïnal es posarà en funcionament i tindrà gestió cívica. Durant els primers mesos l’equipament acollirà una part de l’activitat del Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán, ja que haurà de tancar 14 setmanes per fer-hi obres de ventilació.