Al barri de Sant Gervasi – Galvany, en un radi de 150 metres, hi ha fins a vuit vehicles abandonats. La imatge sorprèn i enfada els veïns. Als entorns del carrer d’Amigó i Marià Cubí se succeeixen motos, una furgoneta i fins i tot un cotxe d’alta gamma amb avisos de la grua municipal.

Segons han explicat a betevé fonts del dipòsit de vehicles, normalment aquests cotxes o motos abandonats es recullen un cop han passat 15 dies des que se’ls ha posat l’avís al parabrisa. Però en el cas d’aquests vehicles trobats a Galvany, alguns són al mateix lloc des de fa mesos, i fins i tot hi ha una moto abandonada fa un any.

Falta d’aparcament a Galvany

Els veïns es queixen de la mala imatge que donen aquests vehicles abandonats al barri, però el que els molesta més és que els resten aparcaments: “Ja s’ha reduït l’aparcament amb la creació de noves terrasses. Si a sobre hi ha vehicles que queden perpètuament aparcats, doncs els veïns no trobem lloc per aparcar”, lamenta Guillermo Tuñí, veí del carrer d’Amigó.

Ja s’ha reduït aparcament amb les noves terrasses. Si hi afegim aquests vehicles que queden perpètuament aparcats, els veïns no trobem lloc”
COTXE ABANDONAT

Més cotxes abandonats per la ZBE?

Els veïns creuen que una de les causes que hi hagi aquests vehicles abandonats al carrer pot ser la zona de baixes emissions, que va entrar en vigor el gener del 2020. Els vehicles més contaminants no poden circular per Barcelona, i això pot haver causat que alguns ciutadans els abandonin. Tot i això, segons l’Ajuntament, no s’ha notat un increment d’abandonament de vehicles des de la posada en marxa de la ZBE.