Escola Jesuïtes de Sarrià edifici

El Vaticà ha ordenat als Jesuïtes apartar del sacerdoci el pare Pere Sala, denunciat per haver abusat sexualment de dos antics alumnes del Col·legi Sant Ignasi de Sarrià. Actualment el pare Sala té 95 anys, viu en una residència i no manté contacte amb menors.

El procés canònic es va iniciar a principis d’aquest any després de les denúncies rebudes per abusos sexuals comesos durant els anys 80. La congregació també li prohibeix “celebrar públicament els sagraments, realitzar activitats apostòliques i pastorals de caràcter públic, mantenir tracte amb menors, concedir qualsevol entrevista a mitjans de comunicació i tenir perfils a les xarxes socials, posar-se en contacte amb les víctimes i sortir de la comunitat en la qual resideix sense permís exprés del superior”. També l’ha instat a demanar perdó per escrit a les víctimes.

Petició escrita de perdó

El sacerdot ha fet arribar un escrit de disculpa als denunciants, publicat pel diari ‘El Periódico’, en què confessa que el que vol és “acabar els meus dies en pau amb mi mateix i amb les persones amb qui m’he relacionat” i demana perdó “pels moments en què la meva conducta amb vosaltres va ser impròpia d’un jesuïta i educador” i afegeix “i pel que hagi pogut afectar negativament les vostres vides”.

El mateix diari també recull el testimoni dels dos denunciants, que diuen que no poden perdonar-lo, que no li accepten les disculpes i que no estan satisfets amb la investigació canònica ni les mesures de càstig que el Vaticà i la Companyia de Jesús li han imposat.