L’espai de l’antic hort El Brot, al Baix Guinardó, s’ha convertit en les darreres setmanes en un aparcament per a cotxes, després que la Guàrdia Urbana de Barcelona desallotgés l’activitat comunitària que s’hi feia. Aquest dimarts, alguns dels vehicles que hi havia estacionats s’han despertat vandalitzats, amb pintades de color negre en els laterals. L’acte vandàlic arriba un mes després que la policia municipal fes fora els responsables de l’hort comunitari.

Hores després d’aquesta acció de vandalisme, que es va produir durant la nit de dilluns a dimarts, els impulsors de l’hort El Brot han volgut desmarcar-se’n “completament”. “Com a col·lectiu, i com a particulars, mai no violentarem persones ni coses. Per tant, rebutgem els actes vandàlics d’aquesta nit”, ha insistit la comunitat de l’antic hort en un tuit.

Malestar per l’aparcament per a cotxes

Tot i això, els responsables d’El Brot no deixen de sentir malestar per la fi de la seva activitat i l’aparcament que s’ha acabat instal·lant en l’anomenat torrent de Lligalbé. Dies després del desallotjament de la Guàrdia Urbana amb una excavadora, el districte d’Horta-Guinardó va habilitar el terreny per a l’estacionament de vehicles. “No entenem com substitueixen un hort per un aparcament quan estem en plena emergència climàtica“, van criticar aleshores els usuaris de l’antic hort.

La regidora del districte, Rosa Alarcón, va defensar la creació de l’estacionament perquè aquesta ha estat una demanda de molts veïns de l’entorn. Ara per ara, l’aparcament és provisional, en espera que s’aprovi un projecte definitiu per a l’espai. El cas ha dividit el govern d’Horta Guinardó. En l’últim plenari del districte, ERC va demanar consensuar el futur ús del solar amb els veïns amb el vot favorable dels comuns, mentre que el PSC hi va votar en contra.