escultures mares vandalitzades

Les escultures que decoren els Jardins de Jaume Vicens Vives, a les Corts, han tornat a ser vandalitzades tres mesos després que les restauressin. Les peces afectades són dos dels tres cérvols de pedra que hi ha a l’entrada dels jardins, que han aparegut amb les orelles escapçades.

Al juny, l’Ajuntament va tornar a instal·lar en aquests jardins del barri de la Maternitat i Sant Ramon les 14 figures d’animals signades per Frederic Marès que durant dos anys havien estat en procés de restauració. En aquell moment, la responsable de conservació de l’art públic de l’Ajuntament de Barcelona, Carme Hosta, ja va apel·lar a la responsabilitat ciutadana per tal de respectar les obres d’art que hi ha repartides per la ciutat. Però només tres mesos més tard, les escultures tornen a estar trencades.

Imatge: Abel Vallhonesta
“Sap molt greu, la restauració costa molts diners i és una pèrdua de patrimoni per a tots”
Carme Hosta, responsable de conservació de l’art públic de l’Ajuntament de Barcelona

betevé ha pogut parlar amb Abel Vallhonesta, un dels escultors que va intervenir en l’última restauració de les escultures, que ha expressat impotència i tristor davant d’aquests actes que atempten contra l’art públic.