La Fundació Pare Manel, a través d’una aportació de la Fundació Probitas, ha fet arribar a 50 famílies de les Roquetes i Verdum, vals de 100 euros bescanviables per producte fresc de les parades del Mercat de Montserrat.

El projecte, sota el nom de Twin Families, ha volgut complementar la dieta de famílies receptores d’ajudes alimentàries, especialment dels infants.

5.000 euros en vals per productes frescos

Els 5.000 euros que han fet possible el projecte surten d’una campanya de la Fundació Probitas i els seus treballadors, feta amb l’objectiu d’arribar als bancs dels aliments que garanteixen productes com llegums, llet o oli.

Per això van contactar amb la Fundació Pare Manel i es va decidir emprar els fons en facilitar producte fresc a les famílies, ja que és on les xarxes de suport i bancs dels aliments tenen més problemes de gestió, ja que es necessiten cambres frigorífiques i un repartiment àgil. “La gent que rep aliments dels bancs dels aliments sovint té problemes per adquirir aliments frescos: carns, peix, fruites i verdures. Vam pensar vincular-ho amb el Mercat de Montserrat per veure si, a més de les famílies, també es podrien beneficiar el comerç local”, afirma José Vea, coordinador dels projectes d’inserció sociolaboral de la Pare Manel.

Sinergia amb el Mercat de Montserrat

Per això, van contactar amb el Mercat de Montserrat, amb el qual ha col·laborat en altres projectes com el servei a domicili. La resposta va ser molt positiva. Les famílies costegen les compres de producte fresc amb els vals, cadascun dels quals valorat en cinc euros, i després els paradistes els transformen en diners que els transfereix la fundació des de l’aportació de Probitas. “Ha funcionat molt bé. Ara la idea és veure si això pot ser una línia de treball, si hi ha més empreses que vulguin fer aquest tipus d’obra social i compromís amb el territori”, assegura Vea.