JAVIER GARCÍA YÁÑEZ, comandant "Se le conocía como la hormiga atómica por la silueta caracterísitca y por lo muy bien artillado que estaba. Era un barco muy ágil que estaba metido en todos los fregados y que tenía mucho armamento por el porte que tenía y se le conocía vulgarmente como la hormiga atómica. Para cualquier marino ser comandante de un barco es un orgullo y en particular de un barco como una corveta, ahora patrullero con toda esta solera y dilatada experiencia pues es un orgullo." "A mi m'ha agradat molt, crec que és una cosa molt interessant per tothom i una oportunitat per venir a veure-ho." "El que més m'ha agradat? Doncs la sala de màquines, el patró amb un volant que ha dit que no hi ha cap vaixell que el faci servir."

El Cazadora va ser construït l’any 1981 com una corbeta, tot i que posteriorment es va remodelar i actualment és conegut com un patruller d’altura. Per arribar a ser considerat d’aquesta manera, va ser obligatori afegir-hi una grua, tres embarcacions i reduir-ne l’armament. Pertany a la classe Infanta Elena, i és el tercer vaixell dels quatre que existeixen d’aquesta classe.

Tot i ser un patruller, el Cazadora té força armament: dos llançadors de míssils, un canó i cinc metralladores, entre d’altres. El port base del vaixell està situat a Cartagena i té capacitat per a uns 80 mariners.

El vaixell forma part de les forces armades, i s’encarrega de la vigilància marítima. Entre les seves funcions, destaca la lluita contra la immigració il·legal i la pirateria, la protecció del medi ambient i la vigilància de la pesca. Té prop de 90 metres d’eslora, més de 10 de mànega i uns 5 metres de calat.

Des de 2004, quan va esdevenir un patruller, el Cazadora ha participat en diverses operacions multinacionals, com el bloqueig a l’Iraq. En aquest temps, ha estat conegut com “la formiga atòmica“, gràcies a la seva singular silueta i tot l’armament de què disposa.