L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Abertis promouen aquest Nadal una campanya per conscienciar els joves sobre el perill de barrejar l’alcohol i la conducció. Un jove de 30 anys condemnat a presó per provocar un accident mortal mentre anava begut és el testimoni colpidor d’un vídeo que es projectarà en diverses discoteques de Barcelona fins al 28 de desembre.

“Estic aquí [a la presó] perquè gairebé mato dues persones i a una tercera la vaig matar, el meu amic”, relata en Carlos en el vídeo. El testimoni explica que l’alcohol el va fer conduir més depressa sense prestar atenció i que en una corba va xocar de cara amb un altre cotxe. “No us vull tallar el rotllo, però si això serveix per salvar la teva vida o la d’una altra persona, haurà valgut la pena”, diu per acabar.

El vídeo, titulat ‘El apagón’ (‘The black out’), es projectarà a les discoteques Wolf, Sala Apolo, Club Twenties, Sutton i Legend Club. En tots els casos se seguirà el mateix patró: s’apaga la música i els llums i, enmig de la foscor es projecta el testimoni d’en Carlos. El vídeo es mourà també per xarxes socials.

Batlle: “La rutina és el millor aliat de la tragèdia”

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha dit que la campanya és “una acció contundent per conscienciar els joves”, un dels col·lectius que més freqüenta els locals d’oci nocturn. “No pot ser això de pensar que ‘a mi no em passarà mai’, la rutina és el millor aliat de la tragèdia”, ha afirmat Batlle. La gerent de la Fundació Abertis, Georgina Flame, ha destacat que el testimoni del vídeo és real.

Durant aquest any, en 271 accidents de trànsit a Barcelona l’alcohol n’ha estat la causa principal. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat que en els joves entre 15 i 24 anys, un 16,1 % dels homes i el 10,7 % de les dones tenen un consum de risc d’alcohol. Per això, ha defensat els programes de prevenció del consum d’alcohol en l’àmbit escolar que fa l’Agència de Salut Pública de Barcelona.